CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: Circa 1% dintre fermieri primesc jumătate din totalul subvenţiilor

Aproximativ 1% dintre cei peste un milion de fermieri primesc jumătate din totalul sprijinului financiar pe care Comisia Europeană îl acordă României pentru agricultură, a declarat marţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la seminarul MEDIAFAX Talks about Agriculture.

212 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: Circa 1% dintre fermieri primesc jumătate din totalul subvenţiilor

Daniel Constantin (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Constantin a spus că din 2014 Comisia Europeană a introdus posibilitatea ca sumele acordate fermelor mari să fie plafonate la 300.000 de euro, indiferent de suprafaţa acestora.

România nu a fost de acord cu măsura respectivă şi se discută fie ca sumele să nu fei plafonate deloc, fie ca baremul să fie de 600.000 de euro.

Minstrul a precizat că jumătate din banii pe care îi primesc de la Comisia Europeană cei peste un milion de fermieri sunt acordaţi către 1% dintre agricultori.

Constantin a eplicat fenomenul prin faptul că majoritatea fermelor din România sunt mici, cu suprafeţe de 1-5 hectare.

Plăţile directe pentru agricultorii români vor fi de minimum 11,5 miliarde de euro în exerciţiul buget 2014-2020, adică cu 5 miliarde peste cele 5,5 miliarde prevăzute în bugetul pe 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici