CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: Plata directă pe suprafaţă poate fi în acest an de 139 de euro/hectar

Fermierii ar putea primi în acest an 139 de euro/hectar sub forma plăţilor directe pe suprafaţă, a declarat joi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

146 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: Plata directă pe suprafaţă poate fi în acest an de 139 de euro/hectar

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În anul 2013, calculele preliminare - pentru că suntem în perioadă de control - arată că plata europeană, SAPS, va fi undeva la 139 de euro pe hectar. Vom negocia cu Ministerul de Finanţe, chiar îna ceste zile, pachetul de la bugetul de stat", a afirmat Constantin.

El a arătat că este important ca România să aibă un pachet apropiat de maximum, atât la plata pe suprafaţă, cât şi la plata pe cap de animal, şi că el încearcă să explice Ministerului Finanţelor că în 2014 se poate aloca 100% din cât s-a alocat în 2013, pentru ca în 2015 finanţarea să scadă la 75% din nivelul anului 2013.

"De aceea, efortul pe care noi îl facem este de avea o alocare cât mai mare în acest an, astfel încât să putem avea şi în anii viitori ajutoarele de tranziţie într-un sprijin mult mai mare", a spus Constantin.

Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici