CONFERINŢA MEDIAFAX - Fondul de Garantare a Creditului Rural a acordat anul trecut garanţii de 1,5 miliarde de lei

Fondul de Garantare a Creditului Rural a acordat anul trecut garanţii în valoare de 1,5 miliarde de lei, care au susţinut credite în domeniul agricol de peste 2 miliarde de lei, a declarat, marţi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture, Ileana Bratu, director în cadrul fondului.

137 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Fondul de Garantare a Creditului Rural a acordat anul trecut garanţii de 1,5 miliarde de lei

Ileana Bratu, director în cadrul Fondului de Garantare a Creditului Rural (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Anul trecut am avut parteneriat cu 30 de bănci şi am susţinut fermieri şi procesatori de produse agricole. Volumul de garanţii acordate de Fond anul trecut a fost de 1,5 miliarde de lei, care se raportează la credite care au depăşit 2 miliarde de lei, având în vedere că garanţiile acoperă 80% din împrumut", a spus Bratu.

Ea a arătat că în acest an fondul intenţionează să continue garantarea investiţiilor din agricultură, precizând însă că evoluţia depinde de politicile agricole de la nivelul ministerului.

"Vom continua să garantăm investiţiile din fondurile europene, urmând ca mecanismul de garantare să fie uşor modificat, schimbări care nu vor influenţa beneficiarii. Vom stabili mecanismul cu băncile", a mai spus Bratu, fără să ofere detalii.

Fondul de Garantare a Creditului Rural a fost înfiinţat în 1994 şi este deţinut în proporţie de 99,997% de trei bănci comerciale. Beneficiarii garanţiilor fondului pot fi persoane juridice şi fizice în calitate de producători agricoli individuali, fermierii, procesatorii de produse agricole şi benefiarii de fonduri europene în agricultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici