CONFERINŢA MEDIAFAX - Merica: Ritmul de dezvoltare a infrastructurii va fi redus dacă miniştrii se schimbă la trei luni

Ritmul de dezvoltare a infrastructurii se va menţine redus atâta timp cât ministrul de resort se schimbă la fiecare trei luni, iar competitivitatea României este afectată de suprareglementare, a declarat marţi Radu Merica, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană - AHK România.

180 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Merica: Ritmul de dezvoltare a infrastructurii va fi redus dacă miniştrii se schimbă la trei luni

CONFERINŢA MEDIAFAX - Merica: Ritmul de dezvoltare a infrastructurii va fi redus dacă miniştrii se schimbă la trei luni (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Trebuie să rămânem competitivi în domeniul transporturilor şi de aceea ave nevoie de dezvoltare (...) Pe partea de infrastructură, dezvoltarea merge în ritmul pe care îl vedem. Nu ai cum să rezolvi infrastructura, dacă la fiecare trei luni ai un nou ministru care schimbă aparatul de sub el. Un fost ministru îmi spunea că există o tradiţie la Ministerul Transporturilor, ca fiecare nou ministru să-i considere proşti pe cei dinaintea lui şi vrea să schimbe tot. Sper că se schimbă tradiţia asta. Am încredere că noua conducere a ministerului, domnul Rus, care a dovedit că ştie să conducă un minister, să aibă aceeaşi eficienţă şi la Ministerul Transporturilor", a spus Merica la conferinţa MEDIAFAX talks About Transport&Logistics.

Merica s-a referit şi la reglementările excesive din România, inclusiv în domeniul transporturilor, care afectează competitivitatea sectorului

"Avem diverse tarife, costuri cu paza, cu certificarea, noi nu mai suntem competitivi, iar în curând toate avioanele vor fi înmatriculate în Germania şi maşinile în Bulgaria", a arătat Merica.

El a dat exemplul unei reglementări care a impus schimbarea gardului de protecţie de la Aeroportul Henri Coandă şi care a dus la creşterea costurilor de întreţinere şi pază la milioane de euro, în condiţiile în care în Germania "există un simplu gard".

În acelaşi timp, Merica a ridicat problema elaborării actelor normative în domeniul transporturilor, acestea fiind realizate de către cei care trebuie să le aplice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici