CONFERINŢA MEDIAFAX: Ministrul Agriculturii - România a exportat în acest an grâu de 300 mil. euro, valoare dublă faţă de 2012

România a exportat în acest an grâu de 300 milioane euro, valoare dublă faţă de primele nouă luni ale anului 2012, când din vânzările pe pieţe externe s-au obţinut 146 milioane de euro, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

104 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Ministrul Agriculturii - România a exportat în acest an grâu de 300 mil. euro, valoare dublă faţă de 2012

Daniel Constantin (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Agriculturii a declarat că în acest an a fost o producţie mare de grâu şi preţuri mai mici decăt anul trecut, când a fost o secetă generalizată iar preţurile aproape ca s-au dublat faţă de 2011.

"Sunt fluctuaţii mari de preţ, date de piaţă. Statul nu poate interveni cu mecanisme de a stoca. Putem interveni doar la nivelul producţiei şi vom încerca să avem un ajutor mai mare de la bugetul de stat. România a exportat grâu de 300 milioane de euro în acest an, faţă de 146 milioane de euro în primele nouă luni din 2012", a mai spus ministrul.

Vicepreşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Nicolae Sitaru, i-a spus ministrului Agriculturii că producătorii nu înţeleg de ce sunt diferenţe foarte mari între preţul la bursă şi preţul de la ferme.

"Dacă anul trecut preţul la cereale era la 25-30 euro în poarta fermelor, acum e 60-70 euro la bursă", a mai spus Sitaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici