CONFERINŢĂ ZF - Daniel Dăianu: O chestiune îngrijorătoare este "the big shift". Asia revine după 500 de ani într-un stil care produce frisoane

Înalţi oficiali ai statului şi reprezentanţi ai celor mai mari bănci şi companii din România dezbat, în cadrul conferinţei "Cei mai mari jucători din economie", organizată de Ziarul Financiar, cum poate economia românească să iasă din zona de creştere de 1-2% şi care sunt motoarele de creştere în perioada 2012-2020.

480 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ ZF - Daniel Dăianu: O chestiune îngrijorătoare este "the big shift". Asia revine după 500 de ani într-un stil care produce frisoane

Daniel Dăianu (Imagine: MIhai Dascalescu/Mediafax Foto)

Declaraţiile lui Daniel Dăianu:

  • Abordarea mea este prin excelenţă macroeconomică, nu judec din perspectiva unei companii.Suntem în continuare într-o criză economiă şi financiară profundă, nu s-a terminat încă. Sistemul financiar este unul care nu funcţionează foarte bine. Avem o mare problemă cu zona euro care are un design defectuos.
  • Avem criza financiară dar şi socială. Spaţiul global, din punct de vedere istoric, este într-o stare aparte, putem înţelege ce se întâmplă în spaţiul global prin bifurcaţii. Perioada de acum se caracterizeaz prin incertitudini, volatilitate, creştere economică deteriorată.Marea temă a reindustrializării reapare. Şi în România, dar şi în vest, care redescoperă industrializarea.
  • Asistăm la o criză a globalizării care negestionată produce fracturi şi de aici şi accentele de protecţionism.Criza a redus potenţialul de creştere, sunt aprecieri că rata de creştere la nivelul UE s-ar fi injumătăţit.
  • O chestiune care produce frisoane este the big shift. Noi,economiştii, ne gândim de obicei la ciclurile Kondratiev. Acum se produce un big shift la scară milenară. Noile tehnologii nu mai sunt în panoplia vestului industrial. BRICS sunt foarte aproape de frontierele cunoaşterii.

Urmăreşte conferinţa organizată de Ziarul Financiar pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici