CONFERINŢĂ ZF - Niţă: Sper că anul viitor vom finaliza negocierile pentru Tarniţa şi reactoarele nucleare 3 şi 4

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat, miercuri, că speră că anul viitor vor fi finalizate negocierile pentru atragerea de parteneri pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa şi a reactoarelor nucleare 3 şi 4, investiţii cu o valoare cumulată de peste 7 miliarde de euro.

124 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ ZF - Niţă: Sper că anul viitor vom finaliza negocierile pentru Tarniţa şi reactoarele nucleare 3 şi 4

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

"Sper că la anul să finalizăm negocierile pentru Tarniţa şi reactoarele nucleare 3 şi 4", a afirmat Niţă la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

Ambele proiecte stagnează de mai mulţi ani. La reactoarele 3 şi 4 statul a găsit iniţial investitori, dar cei mai mulţi dintre ai au decis să renunţe la investiţie. Proiectul Tarniţa (judeţul Cluj) datează din perioada comunistă.

Niţă a adăugat că "va trebui să mergem şi pe sistemul de management corporatist", menţionând că şi acest demers va fi finalizat tot în 2014, astfel că toate companiile de stat vor avea şefi selectaţi pe criterii profesionale.

Ministrul a reluat şi ideea potrivit căreia investitorii străini trebuie să se asocieze cu companiile locale.

"În mod normal nu trebuie să fie nicio companie străină care vine aici fără să aibă un partenet român. Nu este o chestiune de naţionalism, dar nu ne putem ţine companiile româneşti în anonimat, ele trebuie să iasă la suprafaţă", a mai spus Niţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici