Consiliul Concurenţei a amendat patru companii din domeniul jocurilor de noroc cu 16,85 milioane lei

Consiliul Concurenţei a sancţionat Loteria Română, Intralot, Intracom şi Lotrom cu amenzi în sumă totală de 16,85 milioane lei (3,76 mil. euro) pentru că au realizat o înţelegere privind implementarea programului video-loterie, prin stabilirea unei obligaţii de neconcurenţă în cadrul contractului.

162 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei a amendat patru companii din domeniul jocurilor de noroc cu 16,85 milioane lei

Consiliul Concurenţei a amendat patru companii din domeniul jocurilor de noroc cu 16,85 milioane lei (Montaj foto)

"Autoritatea de concurenţă a constatat că cele patru companii au realizat o înţelegere privind implementarea programului video-loterie în România, prin stabilirea unei obligaţii de neconcurenţă în cadrul contractului de credit – furnizor. Obligaţia de neconcurenţă prevedea ca pe perioada derulării contractului, 2003-2013, Loteria Română nu avea voie să desfăşoare un alt program de video-loterie sau unul similar în cooperare cu alte companii", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Deşi au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui alt program de video-loterie, clauza de neconcurenţă cuprinsă în contractul încheiat între cele patru companii a condus la restrângerea concurenţei atât pe piaţa exploatării maşinilor electronice cu câştiguri din România, cât şi pe pieţele aferente producţiei/comercializării de echipamente.

"Conform legislaţiei din domeniul jocurilor de noroc, Loteria Română deţine exclusivitate pentru activitatea de video-loterie, iar restricţia cuprinsă în contract a eliminat concurenţa de pe această piaţă prin derularea a unui singur asemenea program pe o perioadă de 10 ani", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

În acest fel, Loteria Română SA, Intralot, Intracom şi Lotrom au încălcat atât legislaţia naţională, cât şi cea comunitară din domeniul concurenţei.

Cea mai mare sancţiune a fost aplicată Loteriei Române - 9,01 milioane lei, urmată de Intralot - 5,54 milioane lei, Intracom - 1,77 milioane lei şi Lotrom - 512.500 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici