Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea mall-ului Promenada de către NEPI de la Raiffeisen

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea centrului comercial Promenada de către fondul sud-african de investiţii NEPI de la Raiffeisen evolution, tranzacţie în valoare de 148 milioane de euro.

2363 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea mall-ului Promenada de către NEPI de la Raiffeisen

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea mall-ului Promenada de către NEPI de la Raiffeisen (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică constând în preluarea controlului de către Grupul Nepi, prin NE Property Cooperatief U.A. asupra Floreasca City Center. Practic, în urma acestei tranzacţii, grupul Nepi, prin NE Property Cooperatief U.A. şi Ingen Europe B.V. dobândeşte controlul asupra centrului comercial Promenada Mall", se arată într-un comunicat al instituţiei.

În România, grupul Nepi desfăşoară activităţi de investiţii imobiliare în scopul închirierii către terţi de spaţii de birouri, spaţii comerciale şi industriale, iar Floreasca City Center desfăşoară activităţi de închiriere şi subînchiriere a bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, prin intermediul Promenada Mall Bucureşti.

"Consiliul Concurenţei a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, constatându-se că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei piaţa serviciilor de închiriere a proprietăţilor imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale (centre comerciale tip «mall», hipermarketuri, galerii comerciale cu o suprafaţă de peste 2.500 metri pătraţi)", se menţionează în comunicat.

NEPI a anunţat vineri că a cumpărat mall-ul Promenada, o investiţie iniţială de 130 de milioane de euro, de la Raiffeisen evolution pentru suma de 148 milioane de euro, plătită în numerar din resursele fondului sud-african.

NEPI a evaluat Promenada Mall, cu o suprafaţă închiriabilă de 40.300 metri pătraţi, la 148 milioane de euro şi estimează venituri anuale din chirii de 10 milioane de euro. Chiria medie ponderată în centrul comercial este de 22 euro/metru pătrat pe lună, se arată într-un comunicat transmis de NEPI Bursei de Valori Bucureşti.

Mall-ul a înregistrat în primele şase luni din acest an un profit de 13,7 milioane de lei (3,1 milioane de euro).

NEPI, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piaţa locală, gestionează în România centre comerciale, totalizând circa 330.000 de metri pătraţi, printre cele mai importante Ploieşti Shopping City, City Park Constanţa sau Vulcan Strip Mall Bucureşti. De asemenea, fondul sud-african de investiţii are în curs de dezvoltare centrul comercial Mega Mall din zona Pantelimon.

Raiffeisen evolution a deschis la jumătatea lunii octombrie a anului trecut centrul comercial Promenada Mall, ultima fază a proiectului Floreasca City, investiţie de 300 de milioane de euro, care cuprinde şi două clădiri de birouri, inclusiv turnul Sky Tower. Clădirile de birouri au fost vândute grupului Raiffeisen. Raiffeisen Holding Viena, Strabag şi Uniqua Insurance deţin fiecare câte 20% din Raiffeisen evolution, iar Raiffeisen Central Bank (RZB) restul de 40%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici