Consiliul Constituţional al Franţei a aprobat taxa de 75% pentru veniturile de peste un milion euro

Consiliul Constituţional al Franţei a aprobat duminică "taxa milionarilor", de circa 75%, care se va aplica companiilor care plătesc salarii de peste un milion de euro pe an.

975 afișări
Imaginea articolului Consiliul Constituţional al Franţei a aprobat taxa de 75% pentru veniturile de peste un milion euro

Consiliul Constituţional al Franţei a aprobat taxa de 75% pentru veniturile de peste un milion euro

Măsura, susţinută de preşedintele Francois Hollande, a înfuriat şefii de companii şi cluburile de fotbal, care au ameninţat chiar cu intrarea în grevă.

Taxa a fost gândită iniţial pentru a fi plătită de persoanele cu venituri mari şi ar fi trebuit să se aplice sumelor care depăşeau un milion de euro, însă Consiliul Constituţional a respins această variantă, întrucât limita maximă legală pentru persoane fizice este de 66%.

Guvernul socialist al Franţei a regândit taxa, pentru a fi aplicată companiilor care plătesc astfel de salarii.

Noua formulă, avizată de Consiliu, prevede o taxă excepţională de 50% pentru veniturile mai mari de un milion de euro plătite în 2013 şi 2014. Incluzând contribuţiile sociale, procentajul rămâne la circa 75%, nivelul vizat de guvern în varianta iniţială.

Sumele plătite în contul acestei taxe vor fi limitate însă la 5% din cifra de afaceri a unei companii.

Consiliul Constituţional, format din judecători şi foşti preşedinţi ai Franţei, poate anula legi dacă decide că acestea nu respectă constituţia ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici