Constantin Niţă: Strategia energetică naţională va fi realizată de o firmă selectată prin licitaţie

Proiectul de strategie energetică naţională va fi realizat de o firmă selectată prin licitaţie la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie, aceasta urmând să asigure "un punct de vedere neutru", potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

557 afișări
Imaginea articolului Constantin Niţă: Strategia energetică naţională va fi realizată de o firmă selectată prin licitaţie

Constantin Niţă (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Scoatem la licitaţie strategia energetică, pregătim caietul de sarcini. Va fi orientată spre piaţă, nu numai spre producţie, cum era precedenta", a afirmat Niţă, într-o conferinţă.

El a adăugat că optează pentru licitaţie pentru că vrea o strategie care să nu fie sub nicio formă "apanajul cuiva, al unui grup sau a unei singure persoane".

"Licitaţia va fi undeva la sfârşitul lui august sau începutul lui septembrie. O scot la licitaţie pentru că vreau un punct de vedere neutru", a mai spus Niţă.

Precedenta strategie energetică a României, realizată pentru perioada 2007-2020, este depăşită, multe date nemaifiind corelate cu evoluţia pieţei energetice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici