Constructorii fac din nou angajări în industrie. Sunt disponibile mii de locuri de muncă

Constructorii au reînceput angajările pentru proiectele câştigate la începutul anului, după ce în ultimii doi-trei ani peste 100.000 de oameni au plecat din industrie.

408 afișări
Imaginea articolului Constructorii fac din nou angajări în industrie. Sunt disponibile mii de locuri de muncă

Construcţii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Consultanţii apreciază că şi în cel de-al treilea trimestru al acestui an va avea loc o creştere moderată a numărului de anga­jaţi în sectorul construcţiilor, după ce companiile au raportat o previziune netă de angajare (diferenţa dintre procentul de angajatori care fac angajări în următoarea perioadă şi procentul celor care îşi vor reduce efectivul de salariaţi) de plus 27%.

Astfel, intenţiile de angajare ale constructorilor sunt cele mai optimiste din 2008 până în prezent. Creşteri considerabile ale acestui indicator, de 21%, respectiv 30%, sunt raportate atât comparativ cu trimestrul anterior, cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Începutul de an a fost modest din perspectiva dinamicii sectorului construcţiilor, cifra de afaceri s-a comprimat cu 4-5% faţă de anul anterior, iar în cei doi ani de criză declinul cumulat al afacerilor din construcţii a fost de 37%. Însă este probabil ca în următoarea perioadă să existe o dinamică pozitivă a angajărilor din construcţii", este de părere Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii (ARACO). El se aşteaptă ca în acest an volumul afacerilor constructorilor şi numărul de angajaţi din domeniu să nu depăşească totuşi valoarea medie înregistrată pe parcursul anului trecut.

Citeşte mai multe despre angajările din industrie pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici