Consumul de electricitate a crescut anul trecut cu aproape 5%

Consumul de electricitate a crescut anul trecut cu 4,7% comparativ cu 2009, potrivit estimărilor Transelectrica, iar pentru acest an este aşteptat un avans de cel puţin 1%, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general adjunct al companiei, Octavian Lohan.

18 afișări
Imaginea articolului Consumul de electricitate a crescut anul trecut cu aproape 5%

Consumul de electricitate a crescut anul trecut cu aproape 5% (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

"Creşterea consumului a fost în 2010 de circa 4,7%, dar acest procent reprezintă o estimare bazată pe datele Transelectrica, şi nu pe cifrele avansate de producători", a afirmat Lohan.

El a adăugat că după primirea datelor de la producători, procentajul de creştere ar putea fi diferit faţă de estimarea Transelectrica, însă nu foarte mult.

Consumul de energie electrică a scăzut în 2009 cu 8,2%, la 48,672 miliarde KWh, influenţat de criza economică din cauza căreia o serie de companii din industrii mari consumatoare au fost închise sau şi-au redus activitatea.

Pentru 2011 şi 2012, Transelectrica estimează un avans al consumului de electricitate de cel puţin 1%, respectiv 2%.

"Creşterea de 1% prognozată pentru 2011 este una logică şi normală", a mai spus Lohan.

Compania Transelectrica este controlată de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici