Consumul de electricitate a scăzut cu 4,5% la trei luni

Consumul final de electricitate a scăzut în primul trimestru cu 4,5% faţă de perioada corespunzătoare din 2012, la 13,1 miliarde KWh, iar resursele de energie electrică s-au redus cu 3,9%, la 15,7 miliarde KWh, potrivit datelor INS.

256 afișări
Imaginea articolului Consumul de electricitate a scăzut cu 4,5% la trei luni

Consumul de electricitate a scăzut cu 4,5% la trei luni (Imagine: Shutterstock)

În perioada analizată, iluminatul public a înregistrat o scădere cu 9,5%, iar consumul populaţiei s-a diminuat cu 1,7%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Scăderea resursei de energie electrică a fost cauzată în principal de reducerea producţiei cu 2,5%. Astfel, producţia din termocentrale a scăzut cu 18,4%, la 7,8 miliarde KWh, iar cea din centralele nuclearo-electrice cu 2,4%, la 30,17 miliarde KWh. Creştere a raportat producţia din hidrocentrale, cu 28,4%, la 33,7 miliarde KWh, şi cea din centralele electrice eoliene, cu 699,4 milioane KWh, la 1,34 miliarde KWh.

Exportul de energie electrică s-a redus în ianuarie-martie cu 4,8%, la 335,9 milioane KWh. Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 2,28 miliarde KWh, cu 0,1% mai mare.

În primul trimestru, resursele de energie primară au scăzut cu 11,7%, 7,5 milioane tone echivalent petrol (tep). Producţia internă a însumat 5,4 milioane, în scădere cu 7,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de două milioane tep, cu 20,7% mai redus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici