Contribuţia la Pilonul II va creşte la 3% în 2011

Contribuţia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) se va menţine, până la finele anului, la 2,5% din veniturile brute ale salariaţilor şi va creşte la 3% în 2011, a declarat, vineri, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Cornelia Coman.

101 afișări
Imaginea articolului Contribuţia la Pilonul II va creşte la 3% în 2011

Contribuţia la Pilonul II va creşte la 3% în 2011 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Asociaţia a primit confirmări oficiale de la autorităţi că nivelul contribuţiei nu se va modifica până la finele anului şi va creşte cu 0,5 puncte procentuale, la 3%, în 2011. Discuţia a avut loc în contextul stabilirii politicii fiscale între Guvern şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europeane", a spus Coman, care deţine şi funcţia de director general al ING Asigurări de Viaţă.

La finele lunii mai, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat că nivelul contribuţiei către fondurile de pensii private va fi redus prin rectificarea bugetară, programată pentru sfârşitul lunii iunie-începutul lunii iulie.

Anterior, vicepreşedinte al Uniunii Generale a Industriaşilor din România, Ştefan Rădeanu, a declarat că ministrul Finanţelor a anunţat patronatele că transferurile pentru fondurile de pensii private obligatorii vor fi reduse de la 2,5% la 0,5% din veniturile brute.

Potrivit Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, nivelul contribuţiilor virate către Pilonul II creşte cu 0,5 puncte procentuale pe an, de la 2% în 2008 la 6% în 2016 din veniturile brute ale participanţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici