Copos investeşte 80 de milioane de euro într-o clădire de birouri cu 27 de etaje

Omul de afaceri George Copos va începe în această primăvară lucrările de construcţie la o clădire de birouri cu 27 de etaje, care va fi ridicată în apropierea Casei Presei din Bucureşti, valoarea investiţiei ridicându-se la 80 de milioane de euro.

6 afișări
Imaginea articolului Copos investeşte 80 de milioane de euro într-o clădire de birouri cu 27 de etaje

Copos investeşte 80 de milioane de euro într-o clădire de birouri cu 27 de etaje în Bucureşti

"Lucrările vor începe în primăvara acestui an, iar clădirea va fi inaugurată în luna octombrie a anului 2010. Valoarea investiţiei este de 80 de milioane de euro, iar banii vor proveni atât din surse proprii, cât şi din credite bancare", a declarat agenţiei MEDIAFAX George Copos, care controlează grupul Ana Holding.

Imobilul de birouri va fi amplasat în zona Bulevardului Poligrafiei din Bucureşti, în imediata vecinătate a hotelului Cowne Plaza, deţinut tot de Copos.

Clădirea va avea o suprafaţă totală de 55.853 de metri pătraţi, iar cele trei nivele de subsol, care vor adăposti parcările, vor însuma 20.486 de metri pătraţi, în timp ce parterul şi cele 27 de etaje vor avea o suprafaţă totală de 34.973 de metri pătraţi.

Clădirea va avea o înălţime de 120 de metri. Prin comparaţie, Casa Presei are o înălţime de 105 de metri, inclusiv antena, iar hotelul InterContinental se ridică pe 86 de metri.

"În momentul în care va fi funcţională, clădirea de birouri va aduce încasări anuale din chirii de 9,9 milioane de euro", a mai spus Copos.

Holdingul Ana are afaceri în mai multe domenii, printre care cel industrial, turism, panificaţie, fotbal şi, mai nou, imobiliare.

Din ce în ce mai mulţi oameni din lumea fotbalului au ales să investească în construcţii. MEDIAFAX a relatat, la mijlocul lunii septembrie, că patronul echipei Steaua, Gigi Becali, anunţa că reprezentanţii omului de afaceri american Donald Trump au venit în România şi i-au propus să se asocieze cu ei pentru a construi în Bucureşti două turnuri de birouri cu câte 40 - 50 de etaje, investiţie de 2 miliarde dolari.

Şi preşedintele clubului de fotbal Progresul Bucureşti, Constantin Iacov, a achiziţionat un teren cu o suprafaţă de circa 20 de hectare, amplasat lângă Bacău, unde intenţionează să construiască un centru comercial de tip mall, cu o investiţie de 30 de milioane de euro.

Proprietarul grupului Romconstruct şi acţionar la clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, Vasile Turcu, a dublat valoarea investiţiei alocată pentru proiectul rezidenţial aflat în derulare în Capitală, la 250 milioane euro, crescând numărul de apartamente planificate de la 1.900 la 4.400 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici