Coronavirus: United Airlines şi Lufthansa îşi reduc numărul de zboruri

United Airlines este prima companie aeriană care îşi reduce numărul de zboruri în nordul Americii, iar Lufthansa anunţă că îşi reduce capacitatea de zbor cu aproape o cincime, acesteea fiind cele mai recente anunţuri făcute de o industrie aeriană puternic afectată de coronavirus.

1737 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: United Airlines şi Lufthansa îşi reduc numărul de zboruri

Coronavirus: United Airlines şi Lufthansa îşi reduc numărul de zboruri

United Airlines, cu sediul în Chicago, îşi va reduce cu 10% zborurile în Statele Unite şi Canada şi cu 20% zborurile în străinătate în aprilie, potrivit unui e-mail trimis angajaţilor şi văzut de CNN.

Lufthansa şi-a redus capacitatea de zbor într-o mişcare echivalentă cu menţinerea la sol a a aproape o cincime din flota sa, a anunţat compania miercuri, conform Reuters.

„Ne ajustăm dinamic planurile pentru a reflecta circumstanţe extraordinare”, a spus un purtător de cuvânt al Lufthansa.

Lufthansa Group, care include Swiss Airlines, Bruxelles şi Austrian Airlines, are o flotă totală de 770 de aeronave.

Lufthansa a anunţase deja săptămâna trecută că va reduce numărul de zboruri pe distanţe scurte şi medii cu până la 25% în săptămânile următoare, în funcţie de răspândirea coronavirusului.

Luni, a declarat că extinde suspendarea zborurilor către China până la 24 aprilie, către Teheran până la 30 aprilie şi reducerea serviciilor către nordul Italiei.

Lufthansa a spus că este prea devreme pentru a evalua impactul asupra veniturilor sale, care urmează să fie publicate pe 19 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici