Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, la Metrorex pentru investigaţii privind construcţia Magistralei 5 Drumul Taberei - Eroilor

Corpul de Control al Ministrului Transporturilor (MT) analizează circumstanţele care au pus în sarcina Metrorex despăgubirea de 188 de milioane de lei atribuită constructorilor Magistralei 5 Drumul Taberei - Eroilor, arată un comunicat transmis miercuri de administratorul Metroului bucureştean.

1782 afișări
Imaginea articolului Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, la Metrorex pentru investigaţii privind construcţia Magistralei 5 Drumul Taberei - Eroilor

Metrorex: Corpul de Control al Ministrului Transporturilor investighează despăgubirea pentru constructorii Magistralei 5 Drumul Taberei - Eroilor

„În prezent, Corpul de Control al primului ministru verifică modul în care au fost derulate contractele aferente obiectivului de investiţii Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, iar Corpul de Control al Ministrului Transporturilor analizează circumstanţele care au pus în sarcina Metrorex despăgubirea de 188 de milioane de lei”, se arată în comunicat.

Societatea trebuie să despăgubească asocierea formată din Astaldi S.p.A – FCC Construccion SA, Delta ACM 93 SRL şi AB Construct SRL pentru revendicări solicitate în perioada 2011-2015. „Metrorex face acum toate demersurile pentru achitarea datoriei de 188 de milioane de lei (aproximativ 40 de milioane de euro) stabilite printr-o hotărâre a instanţei în anul 2017, rămasă definitivă şi irevocabilă în luna mai 2018, fără a afecta activitatea societăţii”, arată reprezentanţii Metrorex.

„Circulaţia trenurilor de metrou cu călători se desfăşoară în condiţii de siguranţă. Societatea respectă reglementările şi normele în vigoare. Atât Metrorex, cât şi instituţiile cu atribuţii în controlul activităţilor privind siguranţa circulaţiei, verifică în permanenţă respectarea procedurilor, iar eventualele evenimente apărute în circulaţia trenurilor sunt investigate de Agenţia de Investigare Feroviară Română - AGIFER. În urma acestor investigaţii rezultă, după caz, măsuri care sunt puse în aplicare de către Metrorex”, precizează administratorul Metroului bucureştean.

Noua structură organizatorică a societăţii, aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor, în vigoare începând din 1 august 2018, „nu presupune suplimentarea numărului de personal, faţă de cifra aprobată în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi nici depăşirea fondului de salarii prevăzut în bugetul societăţii. Prin noua organigramă au fost reorganizate atribuţiile pentru eficientizarea activităţii Metrorex”, menţionează compania.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici