Cosmote cumpără Telemobil

Cosmote a semnat, marţi, un acord pentru achiziţia Telemobil, operatorul reţelei Zapp, care deţine o licenţă 3G, tranzacţia presupunând plata a 61 de milioane de euro pentru acţiuni şi preluarea de către compania elenă a unor datorii şi alte obligaţii financiare în valoare de 146 de milioane euro.

150 afișări
Imaginea articolului Cosmote cumpără Telemobil

Cosmote cumpără Telemobil (Imagine: Mediafax Foto)

Datoriile şi obligaţiile finaciare pe care Cosmote, parte a grupului elen de telecomunicaţii OTE, urmează să şi le asume provin din extinderea reţelelor de telefonie 3G şi CDMA, se arată într-un comunicat al Cosmote.

Acordul a fost semnat la Bucureşti de directorul general al Cosmote, Michael Tsamaz, şi de Nadim Akkawi, directorul financiar al grupului saudit Oger, proprietraul Telemobil.

"Înţelegerea semnată azi (marţi - n.r.) marchează un nou ciclu de creştere şi extindere a bazei de clienţi pentru Cosmote România, întrucât licenţele 3G şi CDMA, respectiv infrastructura (Zapp - n.r.) vor permite companiei să ofere servicii de date şi voce de ultimă generaţie în România. Pe una dintre cele mai competitive pieţe din Europa şi la doar trei ani şi jumătate de la înfiinţare, parcursul Cosmote arată că se află în poziţia de a beneficia din plin de noua investiţie", a spus Tsamaz.

Zapp a fopst primul operator operator de telefonie mobilă din România, serviciul fiind lansat în 1993.

Reţeaua 3G la 2100 MHz a Zapp are, în prezent, acoperire în 23 de oraşe din România. Compania deţine şi o licenţă CDMA de 450 de MHz.

Achiziţia este supusă aprobării autorităţilor române din domeniul telecomunicaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici