Cotaţia Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 2.200 de dolari

Moneda Bitcoin a trecut duminică noapte/luni dimineaţă pentru prima dată de 2.000 de dolari, iar la ora scrierii acestei ştiri a sărit de pragul 2.200 de dolari, pe fondul anunţului companiei aeriene Peach care va accepta Bitcoin pentru plata biletelor, potrivit Business Insider.

1155 afișări
Imaginea articolului Cotaţia Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 2.200 de dolari

Cotaţia Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 2.200 de dolari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Creşterea de luni a fost generată de un dolar slab şi de faptul că Peach va deveni prima companie aeriană din Japonia care va accepta Bitcoin, anunţă Bloomberg.

Peach Aviation Ltd. va deveni prima companie aeriană care va accepta bitcoin pentru plata biletelor de avion, în contextul în care firma intenţionează să atragă mai mulţi turişti din alte părţi din Asia. Moneda poate fi folosită pentru a rezerva locuri în avion începând de la finalul anului, potrivit unei declaraţii a companiei Peach.

Bitcoin a crescut cu 130% anul acesta. Cu excepţia anului 2014, Bitcoin a fost moneda care a înregistrat cea mai bună performanţă în fiecare an, începând din 2010.

Potrivit CoinMarketCap.com, Bitcoin are o capitalizare de piaţă de 35,9 miliarde de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici