CRĂCIUN 2015. Peste 33.000 de pomi de Crăciun, scoşi la vânzare de Romsilva. Care sunt preţurile

Peste 33.000 de pomi de Crăciun au fost scoşi la vânzare de Romsilva, la preţuri între 20 şi 30 de lei pentru brazi, cu înălţimi între 0,7 şi trei metri, şi între 10 şi 20 de lei pentru molizi.

988 afișări
Imaginea articolului CRĂCIUN 2015. Peste 33.000 de pomi de Crăciun, scoşi la vânzare de Romsilva. Care sunt preţurile

Crăciun 2015. Peste 33.000 de pomi de Crăciun, scoşi la vânzare de Romsilva, cu preţuri între 10 şi 30 de lei

Potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, pentru sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou vor fi recoltaţi şi valorificaţi pe piaţa internă 33.383 de pomi de Crăciun, dintre care 21.476 de brazi.

Preţurile de vânzare către populaţie şi agenţi economici sunt aceleaşi cu cele din anul 2014, la brazi fiind cuprinse între 20 de lei pentru cei cu înălţime între 0,7 şi 1,3 metri şi 30 de lei pentru cei cu înălţime între 2,01 şi trei metri. De asemenea, preţurile la molizi variază între 10 lei pentru cei cu înălţimea între 0,7 şi 1,3 m şi 20 de lei pentru cei cu înălţimea între 2,01 şi 3 metri. Toate preţurile sunt fără TVA.

Romsilva a precizat că solicitările pentru exemplare cu înălţimi mai mari de trei metri sunt considerate comenzi speciale, iar preţul se aprobă de fiecare direcţie silvică în parte, pornind de la tariful minim de 20 de lei pe metru.

Pomii de Crăciun sunt valorificaţi de direcţiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine. Romsilva administrează aproximativ 3,2 milioane de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, respectiv 49 la sută din fondul forestier naţional.

"Recoltarea pomilor se va face din regenerările naturale cu o densitate excesivă, prin efectuarea de operaţiuni culturale ce au ca scop crearea unor arborete durabile, ce urmăresc promovarea speciilor adaptate condiţiilor staţionale, precum şi din culturi specializate de unde se recoltează an de an pomi de Crăciun, în vederea satisfacerii nevoilor populaţiei în perioada sărbătorilor de iarnă", a precizat sursa citată.

Pentru evitarea tăierilor ilegale şi a comerţului ilegal cu pomi de Crăciun, Romsilva, Poliţia, Jandarmeria şi Gărzile Forestiere fac împreună controale în fondul forestier, pe drumurile publice, precum şi în locurile de vânzare, unde sunt verificaţi atât pomii din producţia internă, cât şi cei aduşi din import.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici