Craiova: Ford cere pentru uzina auto energie termică cât consumul întregului municipiu

Producătorul auto Ford solicită Complexului Energetic Craiova să majoreze cantităţile de energie termică livrată uzinei auto din Craiova preluată de compania americană anul trecut, volumul cerut de Ford fiind similar cu cel necesar încălzirii întregului municipiu.

3 afișări
Imaginea articolului Craiova: Ford cere pentru uzina auto energie termică cât consumul întregului municipiu

Craiova: Ford cere pentru uzina auto energie termică cât consumul întregului municipiu

Oficialii Ford şi cei ai complexului energetic au avut, vineri, o întâlnire pe tema majorării cantităţilor de energie.

"Mi-au spus că doresc să asigure un confort termic mult mai ridicat decât cel existent. La ora actuală ei se încălzesc cu nişte aeroterme, ceea ce este la limita suportabilului. Ce ne-au cerut ei este cam aceeaşi cantitate de agent termic cât livrăm Craiovei", a declarat, duminică, directorul Complexului Energetic Craiova, Ion Dinulescu.

El a adăugat că majorarea capacităţii de livrare a agentului termic necesită investiţii mari în modernizarea întregii reţele, iar compania Ford s-a arătat interesată să finanţeze parţial lucrările.

"Sunt pregătiţi să suporte o parte din bani, urmând să-i recupereze din sumele pe care le facturăm către ei", a mai spus Dinulescu.

Ford a preluat anul trecut acţiunile deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Automobile Craiova - reprezentând 72,4% din capital - pentru 57 milioane de euro, producătorul american angajându-se la investiţii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii şi la suplimentarea numărului de angajaţi.

Contractul nu a intrat însă în vigoare, în lipsa acordului Comisiei Europene, care a iniţiat o investigaţie prin care verifică dacă anularea datoriilor şi impunerea unor condiţii la privatizarea uzinei auto reprezintă ajutor de stat. Potrivit AVAS, autorităţile de la Bruxelles vor transmite României, în luna februarie, primele concluzii ale investigaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici