Credit Suisse acuză un fost vicepreşedinte de furt de secrete comerciale pentru Goldman Sachs

Banca elveţiană Credit Suisse acuză un fost vicepreşedinte pentru pieţe emergente, Agostina Pechi, care s-a angajat la banca americană de investiţii Goldman Sachs, de furt de secrete comerciale.

157 afișări
Imaginea articolului Credit Suisse acuză un fost vicepreşedinte de furt de secrete comerciale pentru Goldman Sachs

Credit Suisse acuză un fost vicepreşedinte de furt de secrete comerciale pentru Goldman Sachs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Credit Suisse a depus o plângere la un tribunal din Manhattan în care acuză că fosta sa angajată a sustras informaţiile în încercarea de a câştiga clienţi pentru Goldman Sachs, relatează Bloomberg.

În lunile februarie şi martie, Pechi a trimis în secret email-uri cu liste de clienţi şi alte informaţii bancare confidenţiale, de pe contul său de serviciu în contul personal şi a printat documente importante referitoare la tranzacţii, noaptea târziu, când ar fi trebuit să fie în vacanţă, se arată în plângerea Credit Suisse depusă pe 3 mai.

Pechi a câştigat anul trecut 950.000 de dolari şi locuieşte în New York. Ea a demisionat de la Credit Suisse pe 2 aprilie, informând că a acceptat un post la Goldman Sachs în New York.

"Pechi a decis să fure informaţii confidenţiale de la Credit Suisse şi date de contact, pe care le-a aflat în perioada în care a lucrat pentru Credit Suisse. Ea intenţionează să folosească datele pentru a concura Credit Suisse şi să le prezinte noului său angajator pentru a ţinti în mod special clienţii băncii elveţiene", se arată în reclamaţie.

Un purtător de cuvânt al Goldman Sachs nu a dorit să comenteze, iar şi Pechi nu a putut fi contactată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici