Creştere economică de 0,1% în zona euro faţă de trimestrul precedent

Economia zonei euro a avut o creştere de 0,1% în primul trimestru al anului 2023, în raport cu trimestrul precedent, iar, la nivelul întregii Uniuni Europene, progresul economic este de 0,3%, anunţă Oficiul UE pentru Statistici (Eurostat).

100 afișări
Imaginea articolului Creştere economică de 0,1% în zona euro faţă de trimestrul precedent

Creştere economică de 0,1% în zona euro faţă de trimestrul precedent

"În primul trimestru din 2023, valoarea PIB-ului a crescut cu 0,1% în zona euro şi cu 0,3% în UE, comparativ cu trimestrul precedent", conform datelor estimative preliminare publicate de Eurostat şi vizualizate de agenţia MEDIAFAX.

În trimestrul al patrulea din 2022, creşterea economică stagnase în zona euro, iar Uniunea Europeană înregistrase o scădere de 0,1%.

La nivel anual, atât zona euro, cât şi Uniunea Europeană au înregistrat creşteri economice de 1,3% în primul trimestru din 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
zona euro,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici