Criptomonede din nou de val. Bitcoin, cel mai ridicat nivel din aproape un an şi jumătate

Bitcoin a crescut marţi cu aproape 10%, ajungând la 34.872 de dolari, cel mai ridicat nivel din aproape un an şi jumătate, pe fondul speculaţiilor tot mai mari cu privire la iminenţa creării unui fond Bitcoin tranzacţionat la bursă, relatează Reuters.

2534 afișări
Imaginea articolului Criptomonede din nou de val. Bitcoin, cel mai ridicat nivel din aproape un an şi jumătate

Criptomonede din nou de val. Bitcoin, cel mai ridicat nivel din aproape un an şi jumătate

Acest lucru a urmat unei creşteri de 10% luni, când bitcoin a înregistrat cea mai bună zi din aproape un an, iar creşterea s-a răspândit pe piaţa criptomonedelor.

Se preconizează că orice aprobare din partea Comisiei pentru valori mobiliare şi burse din SUA (SEC) a unui fond tranzacţionat la bursă (ETF) care deţine bitcoin în numele investitorilor fondului va alimenta cererea.

Un ETF de bitcoin la vedere, se argumentează, ar permite investitorilor care până acum se temeau de criptomonede să aibă acces la acest activ prin intermediul pieţei bursiere, introducând un nou val de capital în acest sector.

"Valoarea ... oricărui activ, practic, este dată de numărul de persoane care îl folosesc", a declarat Steen Jakobsen, director de investiţii la Saxo.

Bitcoin, un activ volatil al cărui preţ s-a dublat până acum în acest an, a crescut ultima dată cu 9,51%, la 34.530 de dolari, cel mai ridicat nivel din luna mai a anului trecut. A doua cea mai mare criptomonedă, ether , a urcat cu 6,82%, la 1.825,50 dolari, cel mai ridicat nivel din august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici