Cristina Trăilă, numită la şefia ANRMAP

Consiliera vicepreşedintelui PDL Valeriu Stoica, Cristina Trăilă, a fost numită la şefia Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), cu rang de secretar de stat, instituţia aflându-se în subordinea Guvernului.

663 afișări

Decizia pentru numirea acesteia în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Cristina Trăilă este avocat şi a candidat la alegerile parlamentare pentru un post de deputat în colegiul 21 din Sectorul 5 al Capitalei, nereuşind să acceadă în Parlament.

Este membru fondator al Partidului Liberal Democrat, unde a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte, iar după fuziunea PLD-PD, a devenit vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal - filiala Sector 5 Bucureşti.

În aprilie 2008 a fost numită în funcţia de coordonator al Comisiei de Justiţie a Partidului Democrat Liberal, fiind şi membru al Biroului tehnic al Comisiilor de Specialitate ale Partidului Democrat Liberal.

Autoritatea de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice se află în subordinea Guvernului şi coordonarea directă a primului-ministru Emil Boc.

A.N.R.M.A.P. are ca rol fundamental formularea, la nivel de concepţie, promovarea şi implementarea politicii în domeniul achiziţiilor publice.

Printre atribuţiile Autorităţiii se află elaborarea strategiei în domeniul achiziţiilor publice, în conformitate cu cerinţele acquis-ului comunitar; reglementarea procedurilor pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică; reglementarea cadrului legal referitor la aplicarea procedurilor pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică; monitorizarea, analiza, evaluarea şi supravegherea modului de atribuire a contractelor de achiziţie publică; reprezentarea României în cadrul comitetelor consultative, grupurilor de lucru şi reţelelor de comunicare, organizate de către instituţiile europene; consilierea metodologică a autorităţilor contractante în procesul de atribuire a contractelor de achiziţie publică, cu rol de suport în aplicarea corectă a legislaţiei în acest domeniu; iniţierea/susţinerea proiectelor sau acţiunilor de instruire a personalului implicat în activităţi specifice achiziţiilor publice, cu rol de suport în dezvoltarea capacităţii de implementare a legislaţiei la nivelul autorităţilor contractante".

Prin numirea Cristinei Trăilă, actualul preşedinte al Autorităţii, Marius Gogescu, a fost eliberat din funcţie.

i.Premierul a mai semnat deciziile de numire a Ioanei Liana Pop în funcția de secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, a lui Marin Anton ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a lui Liviu Mănăilă-Maximean în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății şi a lui Iulian Matache în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuințe

Barna Tánczos şi Mora Victor Aron au fost eliberaţi din funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, respectiv secretar general al Ministerului Sănătății.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici