Criza COVID-19: CFR Călători primeşte un ajutor de 43,63 milioane de euro de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 43,63 milioane de euro pentru a compensa paguba suferită de către CFR Călători ca urmare a pandemiei de coronavirus.

241 afișări
Imaginea articolului Criza COVID-19: CFR Călători primeşte un ajutor de 43,63 milioane de euro de la Comisia Europeană

În temeiul normelor UE privind ajutoarele de Stat, Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 43,63 milioane euro pentru a compensa paguba suferită de către CFR Călători, cel mai mare operator public în domeniul transportului feroviar de călători din România, în urma pandemiei de COVID-19 şi a restricţiilor impuse de Guvernul României pentru a limita răspândirea virusului.

Această măsură va permite României să ofere compensaţii CFR Călători pentru paguba suferită în perioada 1 aprilie-31 august 2020, care a reprezentat o consecinţă directă a restricţiilor impuse. Acest ajutor va lua forma unei injecţii de capital, au precizat autorităţile europene.

Măsura a fost adoptată în temeiul articolului din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care „permite Comisiei să aprobe măsuri de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a oferi compensaţii întreprinderilor care suferă pagube provocate direct de evenimente extraordinare, cum este cazul pandemiei de coronavirus”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici