Criza energiei. Conducerea Alro anunţă că nu a luat o decizie privind oprirea activităţii

Alro anunţă, în legătură cu informaţiile privind închiderea iminentă a activităţii de producţie apărute în presă, că nu a luat o decizie în acest sens în forurile statutare, în ciuda situaţiei excepţionale de pe pieţele de energie şi gaze.

322 afișări
Imaginea articolului Criza energiei. Conducerea Alro anunţă că nu a luat o decizie privind oprirea activităţii

Criza energiei. Conducerea Alro anunţă că nu a luat o decizie privind oprirea activităţii

„Conducerea societăţii priveşte cu îngrijorare evoluţiile recente ale preţului energiei, considerând nivelurile atinse în ultimele zile ca fiind nefundamentate şi nesustenabile din punct de vedere economic.

Situaţia economică este fluidă şi extrem de volatilă, iar în momentul în care conducerea societăţii va lua decizii de impact pentru societate şi investitorii, va anunţa acest lucru potrivit reglementarilor in vigoare”, a anunţat conducerea companiei.

Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber Aluministul, a declarat că firma se confruntă cu preţurile mari din piaţa de energie, fiind cel mai mare consumator de energie din România, şi că a început un program de închidere totală a activităţii. „Halele de electroliză se închid pe rând. Vom face extracţia de aluminiu care mai este la ora actuală în cuve şi scoatem din activitate cuvele respective. Avem deja 30 de cuve închise din data de 20 decembrie. În primă fază vom diminua producţia cu 60%, până la 40%, asta până la 10 martie. Se închid pe rând, dar se închid sigur. Apoi, nu ştiu cine va fi prostul care să vină să investească 150 mil. dolari să redeschidă o hală, iar a doua zi să nu ştie dacă mai are sau nu energie“, a spus Constantin Popescu.

Întrebat de ZF de unde ar putea veni salvarea, preşedintele sindicatului spune că „soluţia este să fim trataţi aşa cum sunt tratate firmele similare din Uniunea Europeană, adică să putem să încheiem contracte bilaterale direct cu producătorii de energie, nu cu traderii care nu fac altceva decât să facă speculă de energie“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici