Criza imobiliară din SUA a devenit mai gravă decât cea din timpul Marii Depresiuni economice

Criza imobiliară actuală din Statele Unite, începută în 2006, a devenit oficial mai gravă decât cea din perioada Marii Depresiuni economice din anii '30, potrivit CNBC.

422 afișări

Preţurile au scăzut cu 33% din 2006, depăşind astfel declinul de 31% care a început la sfârşitul anilor '20 şi a culminat în prima parte a anilor '30, potrivit datelor firmei Case-Shiller.

"Scăderea preţurilor locuinţelor din primul trimestru oferă confirmarea că actuala prăbuşire a pieţei imobiliare este mai mare şi mai rapidă decât ce din timpul Marii Depresiuni", a scris într-o notă către investitori Paul Dales, economist la Capital Economics Canada.

Potrivit Case-Schiller, care oferă cele mai detaliate date privind evoluţia pieţei imobiliare, preţurile au scăzut cu 1,9% în primul trimestru.

În plus, declinul din sectorul imobiliar nu s-a încheiat încă, consideră Dales.

"Singura parte pozitivă este că scăderea preţurilor s-a mai temperat spre sfârşitul primului trimestru. Totuşi, preţurile ar urma să mai scadă anul acesta, ajungând la un declin de 5% pe ansamblu", a spus el.

Piaţa imobiliară din SUA este afectată şi de schimbările implementate în timpul crizei financiare. Astfel, băncile au introdus criterii mai stricte de acordare a împrumuturilor ipotecare, în timp ce prescrierile continuă într-un ritm susţinut, cauzând declinul preţurilor şi suplimentând oferta de locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici