Criza prin care trece Europa mai şterge câteva zeci de miliarde de euro din valoarea acţiunilor europene

Tensiunile din cadrul BCE, încercarea disperată a grecilor de a evita un faliment care ar însemna dezastru pentru moneda euro şi confirmarea stării proaste în care se află băncile franceze printr-o iminentă retrogradare de rating sunt principalele ingrediente ale mixului nociv care i-a făcut pe investitori să fugă de acţiunile europene şi de moneda euro.

242 afișări
Imaginea articolului Criza prin care trece Europa mai şterge câteva zeci de miliarde de euro din valoarea acţiunilor europene

Criza prin care trece Europa mai şterge câteva zeci de miliarde de euro din valoarea acţiunilor europene (Imagine: Shutterstock)

Problemele cu care se confruntă Europa au apăsat în continuare asupra monedei euro şi a burselor, care au înregistrat încă o săptămână de scăderi.

Euro a avut cea mai mare depreciere faţă de dolar din ultimul an ca urmare a spe­culaţiilor că Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea reduce dobânda până la sfârşitul anului ca urmare a înrăutăţirii perspectivelor privind economia. Moneda unică a pierdut săptămâna trecută 3,9% faţă de dolar, până la o valoare de 1,3656 dolari.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici