Croaţia plafonează preţurile carburanţilor pentru 30 de zile. Când intră în vigoare noua măsură

Guvernul Croaţiei a decis să limiteze preţurile de vânzare cu amănuntul ale benzinei şi motorinei pentru 30 de zile începând cu începutul acestei săptămâni, scrie SeeNews.

270 afișări
Imaginea articolului Croaţia plafonează preţurile carburanţilor pentru 30 de zile. Când intră în vigoare noua măsură

Sursa foto: Profimedia

Executivul a mai avut intervenţii similare în octombrie şi noiembrie, acestea având scopul să atenueze impactul creşterii preţurilor la nivel global asupra redresării economice şi nivelului de trai al ţării, scrie Ziarul Financiar.

„Din cauza schimbărilor bruşte şi accentuate ale preţurilor petrolului şi derivatelor petroliere, atât pe piaţa mondială, cât şi pe cea mai apropiată piaţă mediteraneană de referinţă, cele mai mari preţuri cu amănuntul rezultate din dezechilibrul dintre cererea şi oferta actuală ar trebui limitate pe o anumită perioadă de timp“, a explicat guvernul într-un comunicat de presă.

Plafonul pentru Eurosuper 95 este de 11,37 kuna (1,5 euro) pe litru, pentru Eurodizel este de 11,29 kuna, iar pentru Eurodizel BS blue folosit în agricultură, pescuit, acvacultură şi navigaţie este de 6,50 kuna. Preţurile carburanţilor premium nu vor fi plafonate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici