CSSPP nu va mai aviza materialele publicitare ale fondurilor de pensii facultative

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) nu va mai aviza materialele publicitare ale fondurilor de pensii facultative, acestea urmând să fie depuse la instituţie de către administratori, doar în scop informativ, înainte de prima difuzare.

1 afișare

Instituţia de reglementare în domeniul pensiilor a aprobat, în această săptămână, o normă pentru modificarea normei 5/2006 privind informaţiile conţinute în materiale publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative şi administratorii acestora.

Noul act abrogă procedura de avizare a materialelor publicitare, aşa cum era prevăzut de norma 5/2006, şi stabileşte că administratorii vor depune materialul publicitar, în copie, spre informare, la CSSPP înainte de prima difuzare, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Norma introduce şi sancţiunea retragerii autorizaţiei de administrare, aplicată în caz de neexecutare sau executare necorespunzătoare a obligaţiilor care rezultă din Legea 204/2006 privind pensiile facultative sau din normă.

De asemenea, este interzisă difuzarea oricărui material publicitar în legătură cu un fond de pensii facultative sau cu un administrator, înainte ca fondul de pensii şi administratorul să fie autorizaţi de către CSSPP, precum şi înainte de publicarea prospectelor schemelor de pensii facultative autorizate de către CSSPP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici