Cum a devenit o ţară membră a UE, a zonei euro şi a NATO, "spălătoria" de bani a ruşilor bogaţi

Letonia a lansat doar 85 de anchete privind operaţiuni de spălare de bani anul trecut, deşi băncile sale au sem­nalat 17.900 de tranzacţii suspecte, in­dică date ale Reauters, evidenţiind proble­mele pe care statul baltic le va avea în repararea reputaţiei sale serios afectate recent.

4701 afișări
Imaginea articolului Cum a devenit o ţară membră a UE, a zonei euro şi a NATO, "spălătoria" de bani a ruşilor bogaţi

Cum a devenit o ţară membră a UE, a zonei euro şi a NATO, "spălătoria" de bani a ruşilor bogaţi

Premierul Maris Kucinskis s-a an­gajat să investească mai mult în moni­torizarea băncilor, după ce acuzaţiile formulate de SUA au dus la închiderea ABLV, a treia mare bancă a ţării.

Washingtonul, un important aliat militar al fostului stat sovietic, urmă­reşte îndeaproape cum Letonia în­cearcă să rezolve problema ope­raţiunilor de spălare de bani, multe dintre ele bănuindu-se că ar implica clienţi ruşi bogaţi.

Vierturs Burkans, aflat la şefia agenţiei letone pentru comba­terea spălării de bani de două decenii, ar avea nevoie de mai multe resurse pentru mo­nitorizarea băncilor, cât şi de reducerea numărului de dovezi ne­cesare pentru urmărirea în justiţie a suspecţilor.

Citiţi continuarea articolului pe zf.ro 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici