Cum alungă politicul banii de la bursă?

Evenimentele politice au avut anul trecut un impact foarte puternic asupra Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care a oscilat între intrări şi ieşiri de capital străin. În ansamblu, bilanţul a fost însă unul pozitiv, sistemul bursier primind în 2009 o infuzie de aproape 45 milioane de euro, potrivit unei analize făcute de cotidianul "Gândul".

9 afișări
Imaginea articolului Cum alungă politicul banii de la bursă?

Cum alungă politicul banii de la bursă? (Imagine: Gândul)

Anul 2009 a debutat pe verde, în luna ianuarie consemnându-se o diferenţă pozitivă, de 1,6 milioane de euro, între valoara acţiunilor cumpărate şi a celor vândute de nerezidenţi, atât persoane fizice cât şi juridice, după cum reiese din datele statistice publicate de BVB. Apoi, urmează două luni pe roşu, situaţie determinată de amânarea semnării unui acord cu instituţiile financiare internaţionale, în condiţiile crizei de lichidităţi cu care se confrunta România.

Citeşte mai multe despre sistemul bursier din România în 2009 pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici