Cum au reuşit investitorii să şi câştige bani pe scăderea pieţei, nu doar să piardă

Cu ajutorul certificatelor turbo, produse de investiţii complexe listate anul trecut pe Bursa de la Bucureşti, investitorii au putut să şi câştige bani pe scăderea pieţei, nu doar să piardă, cum s-a întâmplat la căderea din 2008 sau la corecţiile din iunie 2010, informează Ziarul Financiar.

189 afișări
Imaginea articolului Cum au reuşit investitorii să şi câştige bani pe scăderea pieţei, nu doar să piardă

Cum au reuşit investitorii să şi câştige bani pe scăderea pieţei, nu doar să piardă (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Investitorii care au pariat pe scăderea pieţelor la finele lunii iulie şi au cumpărat cer­ti­fi­cate turbo short pe indicele german DAX (EBDAXTS) au putut câştiga între 140% şi 180%, în condiţiile în care indicele a scăzut cu 23%, având una dintre cele mai mari corecţii în rân­dul pieţelor dezvoltate. La Bucureşti acţiu­nile celor mai importante companii au scăzut în me­die cu 16%, iar SIF-urile au pierdut în medie 20% în termen de trei săptămâni. Puţine au fost titlurile care au reuşit să reziste acestui val de corecţii, astfel că cea mai bună investiţie au fost certificatele turbo.

Certificatele turbo short pe indicii bursieri aduc câştiguri în perioade de scădere a burselor deoarece preţul acestor certificate variază in­vers proporţional cu indicii.

Astfel, la fiecare 1% pe care indicele DAX l-a pierdut în august, pre­ţul certi­ficatelor a crescut în medie cu 6-7% da­torită efectului de levier care intră în formula de calcul a preţului.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici