Cum cheltuie CNADNR banii: Umbrărescu şi Iordache au luat 400 de milioane de euro în 2011 pentru reabilitări, întreţineri, deszăpeziri şi 14 km de autostradă

Dorinel Umbrărescu şi Nelu Iordache au încasat anul trecut circa 400 de milioane de euro de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), adică aproape un sfert din banii pe care i-a cheltuit anul trecut instituţia pentru şosele, inclusiv pentru autostrăzi.

482 afișări
Imaginea articolului Cum cheltuie CNADNR banii: Umbrărescu şi Iordache au luat 400 de milioane de euro în 2011 pentru reabilitări, întreţineri, deszăpeziri şi 14 km de autostradă

Cum cheltuie CNADNR banii: Umbrărescu şi Iordache au luat 400 de milioane de euro în 2011 pentru reabilitări, întreţineri, deszăpeziri şi 14 km de autostradă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Dorinel Umbrărescu, care controlează constructorii Spedition UMB şi Tehnostrade, a încasat anul trecut cei mai mulţi bani de la CNADNR, peste 290 de milioane de euro. Sumele au mers către cei 14 km din autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti care îi revin lui Umbrărescu, către reabilitări de drumuri sau deszăpeziri.

Şi Nelu Iordache, omul de afaceri care controlează constructorul Romstrade, a încasat anul trecut aproape 110 milioane de euro de la CNADNR, fiind a doua cea mai bine plătită companie românească pentru lucrări de reabilitări, modernizări şi întreţineri multianuale ale şoselelor.

Practic, CNADNR a plătit anul trecut 400 de milioane de euro pentru lucrările celor două companii, care au inclus modernizări, reabilitări, întreţineri multianuale, deszăpeziri şi 14 kilometri de autostradă. Dacă luăm în considerare un cost mediu de 7 milioane de euro pe kilometru de autostradă, cu aceşti bani s-ar fi putut construi 57 de kilometri de autostradă.

Citeşte mai multe despre cum cheltuie CNADNR banii pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici