Cum încearcă bancherii să profite de împrumutul dat cu cardul de salariu

După zece luni consecutive de scădere, dobânzile cerute de bănci la descoperitul de cont (overdraft, n.r.) au început să se scumpească în plină vară. Astfel, în iulie, românii care au apelat la o asemenea linie de credit au plătit dobânzi cu 0,41% mai mari faţă de iunie, la fel ca şi cei care aveau deja în derulare asemenea credite, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

19 afișări
Imaginea articolului Cum încearcă bancherii să profite de împrumutul dat cu cardul de salariu

Cum încearcă bancherii să profite de împrumutul dat cu cardul de salariu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În aceste condiţii, dobânda medie pe piaţa bancară a ajuns la 17,83%, atât la creditele noi acordate gospodăriilor populaţiei pe descoperit de cont, cât şi la cele vechi.

Analiştii financiari sunt de părere că scumpirea acestui produs vine în condiţiile unei cereri mai mari din partea populaţiei.

"Overdraftul este o facilitate uşor de obţinut, nu presupune prea multe acte comparativ cu împrumuturile. Oamenii vor sume mici, într-un timp scurt, de aceea aleg descoperitul de cont", a declarat pentru gândul Dragoş Cabat, managing partner la firma de consultanţă financiară Financial View.

Citeşte mai multe despre împrumutul dat cu cardul de salariu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici