Cum poţi plăti taxele şi impozitele fără să ieşi din casă

  • Poţi plăti online taxele şi impozitele pe care le datorezi statului
  • Ghiseul.ro este platforma cu ajutorul căreia poţi evita cozile de la ghişee
  • Bucureştenii s-au înghesuit, în primele zile ale anului, să plătească la ghişeu
  • 2021 aduce taxe majorate în mai multe oraşe ale ţării
16609 afișări
Imaginea articolului Cum poţi plăti taxele şi impozitele fără să ieşi din casă

Nici n-a început bine anul, căci bucureştenii s-au înghesuit să îşi plătească dările către stat.

Au format cozi din primele zile lucrătoare la direcţiile de taxe şi impozite locale. Asta şi pentru a beneficia de reducerea de 10% acordată celor care achită, integral, impozitele pe locuinţă, teren şi maşină. 

Dacă nu ai plătit încă, am o veste bună. Poţi beneficia de bonificaţia de 10% până la 31 martie, aşa că nu e musai să te înghesui zilele astea.

În plus, poţi plăti online, de acasă sau de la birou. Prin intermediul unui cont creat pe platforma ghiseul.ro.

Platforma a înregistrat, luni, un record: aproape 18.000 de plăţi realizate într-o singură zi. 

Cu buletinul în faţă şi datele unui card bancar, contul pe platformă se poate face foarte uşor.

Totuşi, mulţi se tem de furtul datelor personale şi evită, din principiu, să facă plăţi online. Alţii consideră că a avea contact direct cu banii oferă sentimentul de control.

Iar românii care locuiesc în străinătate s-au trezit că nu pot folosi carduri emise în afara ţării, asta pentru că procesatorul de plăţi nu face automat conversia din moneda străină în lei. O variantă ar putea fi cardul Revolut. 

Cei care ţin foarte mult la datele lor personale şi nu vor să facă un cont pe ghiseul.ro pot să plătească şi fără îşi facă un cont.

Numai că trebuie cunoscute exact detaliile plăţii: suma exactă ce trebuie plătită, autoritatea căreia trebuie să i se dea banii şi alte detalii. 

Studiu Reveal: Ce îi împiedică pe români să plătească online?

  • 26% dintre românii care nu plătesc online se tem de furtul datelor personale
  • 11% dintre cei care evită plata online au menţionat obişnuinţa de a merge la bancă sau de simţi fizic cash-ul
  • 11% dintre români consideră că a avea contact direct cu banii oferă sentimentul de control

17.900 de tranzacţii au fost efectuate, luni, pe platforma ghiseul.ro. În 2020 au fost înregistrate peste 1 milion de tranzacţii pe platformă, iar numărul de utilizatori a crescut cu 55% faţă de 2019. În 2020, pe ghişeul.ro au fost introduse peste 60 de noi tipuri de plăţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici