Cum se vede calea ferată românească de la Berlin

Târgul Internaţional de Transporturi InnoTrans de la Berlin poate să ne pară desprins dintr-un scenariu SF. În timp ce românii călătoresc pe calea ferată cu viteza din anii ’30, şefii producătorilor de garnituri vorbesc de trenuri ecologice hibride cu viteze de sute de kilometri pe oră.

25 afișări
Imaginea articolului Cum se vede calea ferată românească de la Berlin

Cum se vede calea ferată românească de la Berlin (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La momentul actual, în Europa Centrala şi de Est, nu există multe proiecte de trenuri de mare viteză. Polonia are singurul proiect de o asemenea amploare." Andre Navarri, preşedintele companiei Bombardier Transportation (BT), anunţa la InnoTrans lansarea noului model din familia trenurilor de mare viteză Zefiro. China a comandat deja 80 de garnituri, iar Italia are şi ea în plan achiziţia noului model. Devenită o prioritate în vremuri de criză, infrastructura e privită ca o investiţie şi nicidecum ca o cheltuială din bugetul public. Deşi industria a avut de suferit de pe urma recesiunii, trenurile de mare viteză se vor dezvolta tot mai agresiv pe întreg mapamondul. Cei 17.500 de kilometri europeni de infrastructură rapidă se vor dubla în următorii 25 de ani, potrivit estimărilor producătorilor de echipamente feroviare.

Citeşte mai multe despre trenurile de mare viteză pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici