Cum şi-a luat Andreea Bălan o „ţeapă” de 90.000 de euro cu un apartament care nu s-a mai construit. Lista ansamblurilor rezidenţiale în insolvenţă

Multe dintre apartamentele "pe hârtie" vândute în anii de boom imobiliar sunt şi acum doar proiecte. Sute de bucureşteni au plătit cu bani grei pentru locuinţele dintr-un vis care nu se mai transformă în realitate, informează Gândul.

264 afișări
Imaginea articolului Cum şi-a luat Andreea Bălan o „ţeapă” de 90.000 de euro cu un apartament care nu s-a mai construit. Lista ansamblurilor rezidenţiale în insolvenţă

Cum şi-a luat Andreea Bălan o „ţeapă” de 90.000 de euro cu un apartament care nu s-a mai construit. Lista ansamblurilor rezidenţiale în insolvenţă (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Peste 18.300 de apartamente din Bucureşti, care trebuiau să fie gata încă din 2008-2009, au termene de livrare depăşite. Multe dintre ele au fost cumpărate, încă din faza de proiect, de românii mânaţi de creşterea fără precedent a preţurilor imobilelor din anii de boom economic. Proprietarii au plătit sume uriaşe de-a lungul timpului, însă dezvoltatorii nu pot sau nu mai vor să-şi ţină partea lor de înţelegere.

Într-o astfel de situaţie se află şi cântăreaţa Andreea Bălan. A cumpărat, în 2007, un apartament în fază de proiect în ansamblul Planorama. Pentru cele două camere ale unei locuinţe de 70 de metri pătraţi s-a angajat să plătească, în rate, 100.000 de euro. A respectat partea ei de înţelegere, însă dezvoltatorul israelian al complexului rezidenţial, nu. "Sfătuită de fosta mea colegă, Andreea Antonescu, care deţine şi ea două apartamente în ansamblu, am decis să cumpăr o locuinţă. În doi ani am plătit 90.000 de euro", a declarat pentru gândul Andreea Bălan. Lipsa finanţării l-a determinat pe dezvoltator să ceară intrarea în insolvenţă încă din vara anului trecut.

Citeşte mai multe despre lista ansamblurilor rezidenţiale în insolvenţă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici