Curs BNR 30 ianuarie: Leul s-a întărit din nou. Cursul valutar scade şi intră în zona de 4,75 lei/euro

Cursul de schimb euro/leu a scăzut din nou miercuri la 4,7555 lei, de la 4,7601 lei/euro, cu 0,10% sub valoarea de marţi, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).

2151 afișări
Imaginea articolului Curs BNR 30 ianuarie: Leul s-a întărit din nou. Cursul valutar scade şi intră în zona de 4,75 lei/euro

Cursul euro scade, intră în zona 4,75 lei

Leul a traversat o perioadă de depreciere, pusă de analişti pe seama decontării importurilor de bunuri din perioada sărbătorilor de iarnă, a apariţiei OUG 114 privind unele măsuri fiscale, precum şi a unei scăderi a încrederii investitorilor, atingând, la finele săptămânii trecute, un minim istoric de 4,7648 lei/euro.

Cursul de schimb leu/dolar, care în România este stabilit prin paritate cu euro, a rămas la valoarea de marţi, 4,1600 lei/dolar.

Cursul valutar pentru francul elveţian a fost stabilit la 4,1768, sub valoarea de marţi, de 4,1930 lei.

Gramul de aur a crescut din nou, la 175, 6142 lei, de la 174,9952 lei.

Cursurile de schimb afişate pe BNR sunt calculate pe baza tranzacţiilor interbancare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici