Cursă aeriană Cluj-Bruxelles, în premieră. O singură companie, la licitaţia privind desemnarea operatorului aerian

Compania Transylvania International Airlines a depus, miercuri, singura ofertă la o licitaţie organizată de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pentru introducerea, în premieră, a unei curse aeriene spre Bruxelles, aceasta urmând să primească ajutor financiar din partea Consiliului Judeţean Cluj.

1028 afișări
Imaginea articolului Cursă aeriană Cluj-Bruxelles, în premieră. O singură companie, la licitaţia privind desemnarea operatorului aerian

Cursă aeriană Cluj-Bruxelles, în premieră. O singură companie, la licitaţia privind desemnarea operatorului aerian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la licitaţia organizată de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pentru introducerea, în premieră, a unei curse aeriene spre Bruxelles, a fost depusă o singură ofertă, fiind vorba de compania Transylvania International Airlines.

Potrivit sursei citate, compania va primi ajutor financiar pentru înfiinţarea acestei rute din partea Consiliului Judeţean Cluj.

"Oferta depusă va fi analizată de comisia de licitaţie în câteva zile, iar apoi vom anunţa frecvenţa zborurilor, numărul estimat de pasageri care vor fi transportaţi şi alte detalii. De asemenea, oferta companiei respective cuprinde şi introducerea unei curse aeriene spre Dusseldorf (Germania). Ajutorul financiar pentru Transylvania International Airlines nu va depăşi 14 euro pe pasager îmbarcat în primul an şi va scădea gradual în următorii cinci ani", a spus Ciceo.

El a afirmat că, prin schema de ajutor, compania va trebui să opereze rutele timp de doi ani şi jumătate, fără ajutor financiar, după expirarea perioadei de cinci ani.

Potrivit acestuia, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va organiza o licitaţie şi pentru alte destinaţii externe precum Alicante şi Malaga (Spania), Torino (Italia), Dublin (Irlanda), Berlin (Germania), Budapesta (Ungaria) sau Manchester (Marea Britanie), rute care să fie operate tot de companii care doresc ajutor financiar de la CJ Cluj.

"De asemenea, vom lansa o procedură publică pentru mărirea de frecvenţe pe rute deja existente pentru creşterea volumului net al traficului aerian pe aeroportul clujean. Astfel, dorim zboruri suplimentare spre Barcelona, Bologna, Madrid, Milano, Paris, Roma şi Londra astfel încât să fie asigurate curse care să fie operate în fiecare zi pe săptămână, faţă de cele existente în prezent", a spus Ciceo.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că vor avea loc discuţii cu operatorii aerieni şi pentru introducerea unei curse pe ruta Cluj-Napoca - Constanţa, aceasta fiind cerută de companiile de turism.

Consiliul Judeţean Cluj va aloca, în total, 5 milioane de euro pentru ajutorul financiar acordat companiilor aeriene pentru înfiinţarea de noi rute aeriene. Ajutorul financiar este aprobat de Comisia Europeană.

Transylvania International Airlines este o companie nouă în România, care nu are zboruri regulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici