Cursul urcă la 3,72 lei/euro, după anunţul Fitch privind ratingul României

Leul s-a depreciat comparativ cu euro, cursul atingând un maxim de 3,7259 lei/euro, după ce agenţia Fitch Ratings a anunţat că a revizuit în scădere perspectiva calificativului României, la deschiderea şedinţei rata situându-se sub 3,7 lei/euro.

1 afișare
Imaginea articolului Cursul urcă la 3,72 lei/euro, după anunţul Fitch privind ratingul României

Cursul urcă la 3,72 lei/euro, după anunţul Fitch privind ratingul României

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit, joi, perspectiva calificativului României şi al altor trei state din regiune, de la "stabil" la "negativ", unul dintre principalii factori care au stat la baza deciziei fiind creşterea deficitului de cont curent.

După anunţul Fitch, leul a început să se deprecieze faţă de euro, atingând valoarea maximă de 3,7259 lei/euro.

La deschiderea şedinţei interbancare, cursul de schimb oscila între 3,7100 lei/euro şi 3,7150 lei/euro, iar în prima oră de tranzacţionare de joi rata de schimb s-a diminuat până la 3,6950-3,7000 lei/euro.

Cursul de referinţă anunţat joi de Banca Naţională a României a fost de 3,7011 lei/euro, cu 2,35 bani sub nivelul publicat în ziua precedentă, de 3,7246 lei/euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici