Curtea de Apel a amânat luarea unei hotărâri în procesul privind noua licenţă de telefonie mobilă

Curtea de Apel Bucureşti a amânat luarea unei hotărâri în cazul procesului prin care Orange, Vodafone, Telemobil şi RCS&RDS au atacat în contecios administrativ şi fiscal actul normativ care reglementează acordarea unei licenţe de telefonie mobilă, câştigată, luni, de Romtelecom.

52 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel a amânat luarea unei hotărâri în procesul privind noua licenţă de telefonie mobilă

Curtea de Apel a amânat luarea unei hotărâri în procesul privind noua licenţă de telefonie mobilă (Imagine: Mediafax Foto)

"Această nouă amânare hotărâtă azi (marţi - n.r.) reprezintă o nouă înfrângere în instanţă pentru coaliţia formată de Vodafone împotriva Romtelecom. Dacă instanţa ar fi considerat că există aparenţe de nelegalitate a HG 61/2008, ar fi dat curs fără întârziere cererii celor patru operatori de suspendare a acesteia", a declarat agenţiei MEDIAFAX, directorul juridic şi de relaţii publice al Romtelecom, Cătălin Dima.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a anunţat, luni, că oferta depusă de Romtelecom a fost desemnată câştigătoare în cadrul licitaţiei pentru noua licenţă de comunicaţii mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz.

Titularul licenţei va plăti o taxă de 1.077.228 de euro (echivalent în lei). În plus, câştigătorul licenţei va achita către ANRCTI un tarif anual de utilizare a spectrului, stabilit conform reglementărilor legale în vigoare.

Reprezentanţii Vodafone au declarat, luni, că acordarea noii licenţe de telefonie mobilă către Romtelecom la un cost de achiziţie mult mai scăzut în comparaţie cu cel plătit de alte companii favorizează operatorul naţional de telefonie fixă, cu implicaţii semnificative asupra cadrului concurenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici