Dacă business-ul tău mai e în viaţă, Guvernul îţi dă bani să angajezi tineri şomeri şi vârstnici concediaţi

  • Poţi beneficia de un sprijin de la Guvern dacă angajezi persoane ce şi-au pierdut locul de muncă în perioada aceasta.
  • Concret, pentru fiecare tânăr şomer sau vârstnic concediat pe timpul epidemiei pe care îl angajezi vei primi 2.500 lei de la Guvern.
  • Odată ce ai beneficiat de sprijin, nu vei putea concedia salariaţii o perioadă de timp.
712 afișări
Imaginea articolului Dacă business-ul tău mai e în viaţă, Guvernul îţi dă bani să angajezi tineri şomeri şi vârstnici concediaţi

Dacă business-ul tău mai e în viaţă, Guvernul îţi dă bani să angajezi tineri şomeri şi vârstnici concediaţi

Dacă te decizi, până la final de an, să angajezi oameni disponibilizaţi în perioada stării de urgenţă sau de alertă, să ştii că vei primi de la Guvern 2.500 de lei pentru fiecare persoană angajată. 

Concret, vei beneficia de sprijin dacă vei angaja pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, fie persoane de peste 50 de ani, concediate în perioada stării de urgenţă sau de alertă, fie tineri şomeri cu vârste între 16 şi 29 de ani.

Suma de 2.500 de lei îţi va fi acordată, pentru fiecare persoană angajată, timp de 12 luni de la angajare, însă Guvernul îţi impune şi condiţii pentru a primi banii. Astfel, vei fi obligat să păstrezi angajaţii încă 12 luni după ce se termină acordarea ajutorului. În caz contrar, va trebui să dai banii înapoi, ba chiar cu dobânzi.

Noile măsuri sunt incluse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă ce va fi discutat, în această seară, în şedinţa de Guvern. Documentul poate fi consultat, integral, aici. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici