Dacă numărul acţionarilor BVB va ajunge la 500, listarea se va face fără ofertă publică

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Stere Farmache, consideră că, dacă numărul acţionarilor societăţii va creşte la 500, listarea operatorului de piaţă pe propria platformă se va face direct, fără ofertă publică.

23 afișări
Imaginea articolului Dacă numărul acţionarilor BVB va ajunge la 500, listarea se va face fără ofertă publică

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Bursei de Valori Bucureşti, Stere Farmache (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Estimez un interes în creştere pentru acţiunile BVB spre pragul de 500 de acţionari, după transformarea titlurilor preferenţiale în acţiuni ordinare. Dacă numărul acţionarilor ajunge la 500, atunci listarea BVB s-ar putea face fără IPO (ofertă publică iniţială - n.r) sau ofertă secundară de vânzare de acţiuni", a declarat, marţi, Farmache pentru MEDIAFAX.

El a fost prezent la o dezbatere organizată de Fondul Proprietatea şi MEDIAFAX, care are ca temă oportunitatea tranzacţionării acţiunilor Fondul Proprietatea pe platforma Romanian Over-The-Counter (ROTC) propusă de Asociaţia Brokerilor.

Bursa de Valori Bucureşti are 298 de acţionari, dintre care cei mai mari sunt firme de brokeraj. Deţinătorii de acţiuni ordinare au aprobat vineri transformarea acţiunilor preferenţiale în acţiuni ordinare, decizia fiind acceptată, sâmbătă, şi de posesorii acţiunilor preferenţiale. Titlurile preferenţiale reprezintă 13,41% din toate acţiunile bursei şi sunt deţinute de 239 de persoane.

Tranzacţionarea acţiunilor BVB s-ar putea face prin sistemul extrabursier al Asociaţiei Brokerilor.

Bursa are un capital social de 76,7 milioane lei, divizat în 7,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei.

Listarea de principiu a BVB pe propria platformă a fost aprobată de acţionarii operatorului de piaţă încă din luna decembrie a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici