Dacia a avut în octombrie cel mai mare avans al înmatriculărilor noi din Franţa

Înmatriculările de automobile şi vehicule comerciale uşoare noi Dacia din Franţa au înregistrat în octombrie cel mai mare avans de pe piaţa locală, de 86%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, la 6.895 de unităţi, potrivit Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

16 afișări
Imaginea articolului Dacia a avut în octombrie cel mai mare avans al înmatriculărilor noi din Franţa

Dacia a avut în octombrie cel mai mare avans al înmatriculărilor noi din Franţa (Imagine: Adrian Mitrea/Mediafax Foto)

În perioada ianuarie-octombrie, înmatriculările de automobile şi vehicule comerciale uşoare Dacia din Franţa au avansat cu 38%, faţă de intervalul similar din anul trecut, la 48.743 de unităţi.

Vânzările de autovehicule Dacia pentru pasageri au crescut cu 75% în octombrie, la 6.481 unităţi, iar la zece luni au avansat cu 27%, la 44.802 maşini.

Cota de piaţă a constructorului auto a crescut de la 1,7% în octombrie 2008 la 2,8% în aceeaşi perioadă a acestui an, şi de la 1,6% în primele zece luni la 2,3% în intervalul similar din 2009.

Franţa este una dintre cele mai mari pieţe pentru Dacia, alături de Germania.

Mărcile constructorilor auto locali, Renault, Peugeot şi Citroen, au fost cele mai bine vândute în octombrie, cu un total de 137.864 de maşini înmatriculate şi o cotă de piaţă de 57%. Dintre acestea, Renault a fost lider în materie de vânzări, cu 59.390 unităţi comercializate, cu 16% mai mult decât în octombrie 2008, şi o cotă de piaţă de 24,5%.

Dintre producătorii auto străini, automobilele grupului Volkswagen au înregistrat cele mai multe înmatriculări noi, respectiv 22.559 de maşini, în scădere cu 3,5% faţă de octombrie 2008. Ford a fost, însă, cea mai bine vândută marcă, cu 14.026 maşini comercializate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici