Dacia a fost în luna mai cea mai performantă marcă din Franţa după creşterea înmatriculărilor

Numărul de înmatriculări noi de autoturisme Dacia din Franţa a crescut de peste trei ori în luna mai, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 10.258 de unităţi, înregistrând astfel cea mai bună performanţă de pe piaţa locală, aflată în scădere cu 11,5%, la aproape 186.340 maşini.

19 afișări
Imaginea articolului Dacia a fost în luna mai cea mai performantă marcă din Franţa după creşterea înmatriculărilor

Dacia a fost în luna mai cea mai performantă marcă din Franţa după creşterea înmatriculărilor

Dacia se plasează, totodată, pe locul doi în rândul mărcilor prezente în Franţa din punct de vedere al numărului de autoturisme noi înmatriculate în luna mai, fiind devansată doar de Volkswagen (VW - 11.752 de înmatriculări), potrivit Comitetului Constructorilor Auto Francezi. De altfel, singura marcă pentru care înmatriculările au mai crescut este BMW (5,9%).

Constructorul auto român ocupă, de asemenea, locul doi între mărcile străine în funcţie de cota de piaţă pentru autoturisme, care avansat, în perioada analizată, de la 1,6%, la 5,5%. Prima poziţie este ocupată tot de VW (6,3%).

Pentru grupul Renault, proprietarul Dacia, numărul înmatriculărilor noi de autoturisme a urcat cu 13,8%, la 51.388 unităţi, ceea ce conferă producătorului auto o cotă de piaţă de 27,6%, mai mare faţă de cea din mai 2009, de 21,5%. În cazul mărcii Renault, înmatriculările au coborât cu 1,7%, la 41.130 maşini.

Lider de piaţă a rămas grupul PSA Peugeot Citroen, cu 61.404 înmatriculări în mai, în scădere cu 13,1% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, şi o cotă de piaţă de 33% (33,6% în mai 2009).

Înmatriculările Dacia de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare au avansat de la 3.791 unităţi în mai anul trecut la 10.698 de maşini, pe o piaţă în scădere cu 10,3%, la 218.533 unităţi. În rândul mărcilor străine, piaţa franceză a autoturismelor şi autovehiculelor comerciale uşoare este dominată de VW (12.732 de maşini), urmată de Dacia şi Ford (10.517 unităţi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici