Dacia are în plan fabricarea a două modele noi

Automobile Dacia are în plan dezvoltarea şi fabricarea a două modele noi de maşini, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul comercial al producătorului auto, Fabrice Cambolive.

27 afișări
Imaginea articolului Dacia are în plan fabricarea a două modele noi

Directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive (Imagine: Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

El a adăugat că este prea devreme pentru a da detalii despre noile modele.

De asemenea, Cambolive a precizat că dacă seria specială şi limitată pentru Logan, Sandero şi Logan MCV, denumită Black Line, lansată recent în Franţa, va avea succes, aceste modele ar putea fi livrate şi pe piaţa din România.

Directorul comercial a menţionat că pentru anul acesta, constructorul are în vedere o serie de oferte proprii bazate pe finanţare, însă aşteaptă lansarea oficială a programului "Rabla" pentru a face publice aceste promoţii.

"Vrem să venim în întâmpinarea programului de înnoire a parcului auto prin oferte financiare, însă este esenţial ca «Rabla» să demareze cât mai repede", a spus Cambolive.

În ce priveşte pieţele externe, el a menţionat că în 2010 modelul Dacia ar putea să intre şi pe piaţa din Marea Britanie.

Referitor la modelul Duster, el a afirmat că va fi lansat pe piaţă în primăvara acestui an.

În prezent, Dacia produce şase modele de maşini, Logan Berlină, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Sandero Stepway.

Constructorul de automobile, membru al grupului francez Renault, a vândut anul trecut 311.282 de maşini, în urcare cu 20,5% faţă de 2008, însă vânzările din România au coborât cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reuşind totuşi să-şi majoreze uşor cota pe piaţa locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici