Dacia Lodgy va fi lansat în luna iunie. În toamnă Dacia va lansa modelul furgon

Automobile Dacia va lansa Lodgy în România în luna iunie, iar modelul furgon după vacanţa de vară, ambele modele urmând să fie produse la fabrica Renault din Maroc, a declarat marţi directorul comerical al companiei, Thomas Dubruel.

1947 afișări
Imaginea articolului Dacia Lodgy va fi lansat în luna iunie. În toamnă Dacia va lansa modelul furgon

Dacia Lodgy va fi lansat în luna iunie. În toamnă Dacia va lansa modelul furgon (Imagine: Dacia)

În ceea ce priveşte noul Logan, reprezentantul Dacia nu a făcut comentarii.

Dubruel a adăugat că există posibilitatea ca Lodgy să "canibalizeze într-o oarecare măsură" modelul Logan întrucât ambele se adresează familiilor. Lodgy va fi lansat în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

"Logan va fi într-o oarecare măsură canibalizat de Lodgy, însă acesta din urmă va reuşi să creeze un alt profil de clienţi. Anul 2012 va fi în continuare anul gamei prezente", a afirmat Dubrel.

Oficialul Dacia a spus că grupul Renault vizează în viitor introducerera în gama Dacia a unor modele care vor acoperi segmente noi de automobile.

"Există un plan de produs cu care vom intra şi pe alte segmente de maşini, cum s-a întâmplat şi în cazul Sandero, care acoperă segmentul citadin. Fiecare nou produs care va intra în gamă se va adresa unui segment nou de clienţi", a precizat directorul Dacia.

El a spus că în strategia Dacia nu vizează, cel puţin pe termen scurt şi mediu, producţia de maşini electrice, principalul motiv fiind că în prezent această tehnologie este una costisitoare.

Referitor la piaţa auo locală, reprezentantul companiei a spus că se aşteaptă la o uşoară creştere a vânzărilor, pe baza lansării noilor modele, dar şi a continuării programului Rabla. De asemenea, Dubruel se aşteaptă la vânzări în creştere şi pe segmentul flotelor.

Automobile Dacia a vândut anul trecut 343.233 de automobile la nivel mondial, nivel apropiat de anul 2010.

În România, Dacia a vândut anul trecut 30.867 de autovehicule, cifra constituind o scădere de 15,9% faţă de numărul vehiculelor comercializate în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici